Menukaart

Bij Boomstamrestaurant Het Heemse kunt u lekker lunchen en terecht voor een heerlijk diner. Voor de lunch hebben wij een gevarieerde lunchkaart en wilt u dineren, dan kunt u een keuze maken uit onze uitgebreide dinerkaart en specialiteitenkaart.

 

Lunchkaart

Dinerkaart

Voorgerechten

 

Vechtdal carpaccio

Dun gesneden ossenhaas van 80 gram uit het Vechtdal met Parmezaanse kaas, pijnboompitten en truffelmayonaise 10,95 en XXL versie van 160 gram 15,50

 

Gerookte zalm met gepofte zoete aardappel

Dunne zalmzijde met een gepofte zoete aardappel, beukenzwam, kidneybonen, frisse limoen en crème fraîche 9,50

 

Vegetarische paddenstoelenragout

Een smeuïge ragout van bospaddenstoelen, geserveerd met een crostini van focaccia 8,50

 

Mozzarella & ham

Dun gesneden gedroogde Twentse ham, vergezeld van lauwwarme mozzarella, op een bedje van rucola en cherrytomaatjes 9,50

 

Proeverij

Laat uzelf verrassen door de chef! 12,50

 

Soepen

 

Winterse erwtensoep

Een rijkelijk gevulde, stevige erwtensoep, voorzien van plakjes rookworst 5,75

 

Mosterdsoep

Gebonden Zwolse mosterdsoep, met uitgebakken spekjes 4,95

 

D’olde skoelesoepie

Tomatensoep met gehaktballetjes en basilicumroom 5,50

 

Overig

 

Pompoenbrood op de plank

Pompoenbroodjes met kruidenboter en aioli 4,50

 

Heemse tapasplank

Pompoenbroodjes met kruidenboter, aioli, peppadews, olijven, gamba’s, kaasloempia’s en twee verrassingshapjes 8,95 

 

Nagerechten 

 

Muscat de Rivesaltes

Lekker zoet stroperig wijntje voor bij of in plaats van een dessert 3,95

 

Chocolade hazelnoot

Chocolade-ijs met een mousse van hazelnoot en witte chocolade, verrijkt met stukjes suikerwafel 6,50

 

Crème caramel

Romige crème caramel, op smaak gebracht met kaneel en vergezeld met preiselberen 5,95

 

Winterse bierpul

Bierpul met stukjes appeltaart, mango-ijs, speculaasijs en een lekkere karamelsaus 6,95

 

Schwarzwald

Chocolade brownie met vanille-ijs en kersen 6,50

 

Coupe perenijs

Een coupe met perenijs, stukjes nougat en knapperig amandelschaafsel 5,95

 

Grand finale

Laat u verrassen door een assortiment van kleine desserts! 9,50

 

Kids

 

Kinderijsje met lolly, tot & met 12 jaar 5,95

Extra ijs

 

Wilt u een extra bolletje ijs? vanille-ijs, mango-ijs, chocolade-ijs, perenijs, speculaasijs 1,75

 

Een eigen coupe samenstellen is mogelijk. Dan komt er 1,50 bij voor garnering.

 

Coffee

Koffie 'Het Heemse' koffie met diverse lekkernijen 5,50

Irish coffee met Ierse Whiskey 6,25

French café met Grand Marnier 6,25

Café Benedictine met D.O.M. Benedictine 6,25

Café Parisiènne met Cointreau 6,25

Café Italiano met Amaretto 6,25

Café Mexicano met Tia Maria 6,25

Koffie La Chouffe met La Chouffe kruidenlikeurtje 6,25 

Hoofdgerechten

 

Al onze hoofdgerechten worden geserveerd met frites, salade in een schaaltje en warme groentes op het bord. Mocht u gebakken aardappels willen, dan kunt u dat aangeven.

 

Extra sauzen

Champignonroomsaus, pepersaus, stroganoffsaus, limoensaus, rode wijnsaus met cranberries, kruidenboter, gebakken champignons & ui 1,85

 

mayonaise, ketchup, curry en knoflooksaus 0,60

 

Bijgerechten

schaaltje verse warme groentes 3,00

appelmoes 2,00

 

Verrassingsmenu

Drie gangen, waarbij u aangeeft wat u niet lust en of u met het voor- en hoofdgerecht vlees of vis wilt 28,95

 

Gegrilde T-bonesteak

De T-bonesteak (350 gr.) bevat twee van de hoogst kwalitatieve stukken rundvlees,

de entrecote en ossenhaas, welke vast zitten aan het T-vormige bot. Bij de T-bone steak wordt een maiskolf en kruidenboter geserveerd 27,50

 

Black Angus

Biefstuk van het bekende Black Angus rund (200 gr.), gekruid met garam masala. Deze Indiase specerijenmelange geeft de biefstuk een warme, kerrie-achtige smaak. De Black Angus wordt geserveerd met gebakken champignons en ui 21,95

 

Lendebiefstuk

Een smaakvol en sappig stukje gemarmerd vlees (200 gr.), geserveerd met gebakken champignons en ui en een lekkere pepersaus 20,95

 

Varkenswang & buikspek

Langzaam gegaarde varkenswang, gecombineerd met gebakken buikspek en begeleid door een rode wijnsaus met cranberries 18,50

 

Klepperschnitzel

Grote schnitzel (300 gr.), gefrituurd in olie, met champignonroomsaus, peperroomsaus of stroganoffsaus 17,50

 

Can chicken

Can chicken is de naam voor een hele kip dat in de oven wordt gegaard op een blik bier, waardoor de bieraroma wordt opgenomen in het vlees van de kip. De can chicken wordt geserveerd met een partje citroen. Een halve kip 17,50 en voor de liefhebber een hele kip 22,50

 

Pulled porc met gerookte ribbetjes

Klassieke huisgerookte sparerib met malse pulled porc, een maiskolf en knoflooksaus 17,95

 

Vis van de dag

Vraag de bediening welk heerlijk visgerecht de keuken voor u kan bereiden 17,95

 

Zeebaarsfilet met gebakken gamba’s

Een mooie filet van de zeebaars, geserveerd met drie smaakvolle Black Tiger gamba’s en een frisse limoensaus 19,95

 

Vegetarische verrassing

Laat uzelf verrassen door de chef! Hij bedenkt voor u een vegetarisch hoofdgerecht 15,50

 

 

Maaltijdsalades

 

Keizersalade

Een rijkelijk gevulde salade van Romeinse sla, gebakken kip aan een spies, spek, ansjovis en Parmezaanse kaas 15,95

 

Vegetarische salade

Een vegetarische salade van pompoen en geitenkaas met een lekkere chutney van mierikswortel en rode biet 13,9

 

Kinderkaart

 

Frikadelletjes met frites, mayonaise en appelmoes 5,95

 

Bitterballen met frites, mayonaise en appelmoes 6,95

 

Kipnuggets met frites, mayonaise en appelmoes 5,95

 

Kleine schnitzel met frites, mayonaise en appelmoes 9,95

 

Kibbeling met frites, mayonaise en appelmoes 5,95

 

Poffertjes 12 stuks met poedersuiker en roomboter 5,95