Fiets- en wandelroutes Hardenberg en Vechtdal

Vanuit ons restaurant kunt u starten met verschillende fietsroutes en een wandelroute rondom Hardenberg en het Vechtdal. Kies uit één van onderstaande routes.

Start met een heerlijk kop koffie en gebakje op ons terras of sfeervol restaurant. Na de route kunt u nog even borrelen of smaakvol dineren.

U kunt uw auto gratis bij ons parkeren en uw elektrische fiets bij ons opladen.

Proef het Vechtdal. Fietsroute in regio Gramsbergen & Hardenberg

Deze schitterende fietstocht leidt je langs boerderijen die streekproducten verbouwen. Stap hier af en ontdek de pure smaak van het Vechtdal! In een wijde slinger gaat het richting Gramsbergen. De charme van het fietsen in dit Vechtdallandschap is het kleinschalige landschap: boerenerf, wuivende rietpluimen, doorkijkje, bosschage, bocht om, boerenerf, houthaag, doorkijkje... Door het uitgestrekte land van boerderijen, houtwallen en hagen fiets je naar het Historisch Cultureel Informatiecentrum Het Vechtdal. Terug in Hardenberg komt de Vecht in beeld. Een bord verwijst naar de vistrap vlakbij, die vissen de rivier op en af laten zwemmen ondanks de grote stuw die hier 100 jaar geleden is aangelegd.

Bekijk deze mooie route eens, op route.nl vind je nog meer fietsroutes en wandelroutes in Nederland, België en Duitsland

Fietsroute de vele smaken van het vechtdal

Deze smaakvolle route leidt je door het Overijsselse Vechtdal tussen Mariënberg en Hardenberg. Tijdens de route kun je een aantal culinaire stops maken om op je gemak enkele smaakvolle streekproducten te proeven. Neem een kijkje bij De Bessentuin (knooppunt 46) waar verschillende bessen, frambozen en bramen worden gekweekt en verkocht. Even verderop (tussen knooppunten 66 en 57) kun je in de boerderijwinkel van Het Nijenhuis onder andere terecht voor verse asperges. In dit deel van het Overijsselse Vechtdal fiets je door de uitgestrekte bossen van Boswachterij Hardenberg. Je ontdekt er de Rheezerbelten, een markante strook stuifduinen.

Bekijk deze mooie route eens, op route.nl vind je nog meer fietsroutes en wandelroutes in Nederland, België en Duitsland

Fietsroute terug in de tijd langs het Overijssels Vechtdal

Volg de kronkelende Overijsselse Vecht helemaal naar Ommen en weer terug. Dit is een prachtig beekdal, met pittoreske dorpen, uitgestrekte landgoederen, dichte bossen en weidse heidevelden. Je hebt hier echt het gevoel dat je een stap terug doet in de tijd. 

 

Het Laer
Met deze route kom je langs mooie plekjes, zoals Het Laer. Vroeger was dit een kasteel; de omliggende grachten en de oude bossen zijn gelukkig behouden gebleven. Na een aantal belegeringen, vernieuwingen en overnames is het landgoed uitgegroeid tot een prachtig gerestaureerde havezate. Ook het centrum van Ommen is het ontdekken waard, deze bruisende oude Hanzestad heeft een rijke geschiedenis. Wat een prachtige route!

Bekijk deze mooie route eens, op route.nl vind je nog meer fietsroutes en wandelroutes in Nederland, België en Duitsland

Wandelroute -Molenroute Hardenberg

Deze landelijke wandelroute rondom Hardenberg leidt je eerst het buitengebied in. Al snel kom je de markante romp van de Haarmolen tegen, een korenmolen uit 1831 die in 1950 onttakeld werd. Na een mooie tocht door het groen kom je langs de Oelemölle, waarschijnlijk genoemd naar de Uilenbelt waar deze op is gebouwd. De achtkantige houten stellingmolen is deels met riet gedekt. In het riet staat 1533, maar de huidige constructie stamt waarschijnlijk uit 1870.

 

Hardenberg
Hardenberg is een oud en gezellig stadje. In de zomer presenteert Hardenberg zich als ‘klepperstad’. Enkele activiteiten staan dan in het teken van de klepperman, een nachtwacht die vroeger met een klep rondging en riep hoe laat het was. Strijk na je wandeling nog even neer op het zonnige terras van Boomstamrestaurant Het Heemse. Maak er een echt vakantiedagje van en sluit je wandeltocht af met een High Beer of High Wine!

Bekijk deze mooie route eens, op route.nl vind je nog meer fietsroutes en wandelroutes in Nederland, België en Duitsland

Fietsroute kunstwegen in het Vechtdal: Zwolle-Hardenberg

Met de fiets door het museum: Kunstwegen is een fietsroute die het Nedersaksische Ohne (Bentheim) met het Nederlandse Zwolle verbindt. Het 160 kilometer lange traject met 75 kunstwerken is het grootste openluchtmuseum van Europa. De Kunstwegen route is in beide richtingen te fietsen en goed zichtbaar aangegeven. Misschien is 160 km wat veel om in één keer te fietsen, daarom is de route onderverdeeld in verschillende etappes.

 

Landgoed Anningahof is het startpunt voor Kunstwegen in Nederland, hier vind je ook geregeld wisselende exposities. Binnen, maar ook buiten in de landschapstuin staan tientallen beelden uitgestald. De route eindigt bij Boomstamrestaurant Het Heemse in Hardenberg, een gezellige plek om je dagje uit af te sluiten met een diner. Meer informatie kun je vinden op www.kunstwegen.nl

Bekijk deze mooie route eens, op route.nl vind je nog meer fietsroutes en wandelroutes in Nederland, België en Duitsland

Vechtdal Fietsroute. Volg de Vecht naar Duitsland

Deze LF-route van 245 kilometer van Zwolle volgt de Vecht naar het Duitse Darfeld, in zeven etappes.

 

Het eerste traject start in de Hanzestad Zwolle. Hiervandaan fiets je naar landgoeddorp Vilsteren, door oude bossen met prachtige villa’s en kastelen.

 

Bij Ommen en Hardenberg worden grote aaneengesloten bosgebieden afgewisseld met fraaie boerengemeenschappen, zoals Junne, Beerze, Diffelen en Rheeze. Maak in Hardenberg een tussenstop bij het gezellige Boomstamrestaurant Het Heemse!

 

Daarna ga je de grens over, langs historische stadjes zoals Gramsbergen, naar een fraai landschap van oude boerderijen met fruitbomen.

 

Op het vierde traject kruis je de Vecht vele malen. Via Bad Bentheim fiets je naar het parklandschap van Münsterland. Hier is de rivier in kommen te vinden, omzoomd door oude begroeiing: dit stroomdallandschap is op veel plaatsen beschermd.

Bekijk deze mooie route eens, op route.nl vind je nog meer fietsroutes en wandelroutes in Nederland, België en Duitsland